Extra handjes en nieuwe initiatieven zijn welkom

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

In gesprek met Mari, Mieke en Carel van Ontmoetingscentrum De Coppele

“Extra handjes en nieuwe initiatieven zijn welkom”

“In ontmoetingscentrum De Coppele is iedereen welkom: jong en oud. Het is een gebouw voor én door de wijk. Het kloppend hart van de wijk Oisterwijk West, een plaats waar initiatieven van inwoners een mooie plek hebben en kunnen krijgen.” Mari van den Hooven, voorzitter van De Coppele, verwoordt hiermee de mooie idealen van het volledige bestuur.

Door: Tanja Pieters, sociaal werker bij Contour de Twern

Mieke, Mari en Carel zijn enthousiaste bestuursleden van De Coppele. Ze spreken met trots over het gebouw en alle gebruikers van het ontmoetingscentrum. Mieke Verhoeven, secretaris van het bestuur,  vertelt dat er dagelijks vele vrijwilligers en deelnemers rondlopen. Haar neus krult als ze erop wijst dat de afgelopen jaren maar liefst vijf vrijwilligers die actief zijn in De Coppele, de jaarlijkse Oisterwijkse vrijwilligersprijs, de Peer Paorel Prijs, hebben gewonnen. Dat toont maar aan dat de betrokkenheid groot is en dat het bruist in het ontmoetingscentrum.

Het bestuur is erg blij met de huidige clubs, stichtingen en groepjes in het centrum. Enthousiast vertellen ze over het kindercarnaval. De Coppele bruist dan vier dagen van feestelijke activiteiten voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Maar er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten zoals het ouderenbiljart, de biljartclubs, bridgeclub, dartsclub, diverse blaasorkesten, koren en vele andere clubs; in de oneven weken op woensdag de koffieochtend; maandelijks het Alzheimercafé, jeugddisco en bingo. Ook worden er in De Coppele in voor- en najaar computercursussen gegeven. Tussen de 350 en 400 bezoekers weten wekelijks het ontmoetingscentrum te vinden. Ja, daar mag je als bestuur best trots op zijn.

“Voor deze mensen, maar ook voor de mensen die nog niet komen, willen wij er graag zijn,” zeggen de bestuursleden. “Wij nodigen iedereen dan ook uit om eens te komen kijken bij een van de activiteiten. Zit er niks bij wat je aanspreekt? Geen nood. Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom.” Carel, Mari en Mieke, maar ook de andere bestuursleden, proberen ieder initiatief van harte te faciliteren. Zij proberen ervoor te zorgen dat jouw idee een mooie plaats krijgt in De Coppele.

Ook als je bij wilt dragen aan het succes van het ontmoetingscentrum ben je van harte welkom. Er zijn bijvoorbeeld nog barmedewerkers nodig. Deze voorzien de bezoekers niet alleen van een drankje, maar zijn ook het visitekaartje van De Coppele. Een leuke en sociale rol als je graag met mensen omgaat. Je komt terecht in een gemêleerd team, waar gezelligheid en gemoedelijkheid de hoofdrol spelen.

In gesprek met het bestuur valt de prettige onderlinge sfeer op. Alle bestuursleden hebben binding met de wijk en dragen zowel de mensen uit de wijk als het ontmoetingscentrum een wam hart toe. Tijdens het interview wordt er veel gelachen. Mari, Mieke en Carel luisteren naar elkaars mening en tonen respect voor elkaar. Een mooi span samen. Ze willen elk bestuurslid inzetten op wat hij of zij leuk vindt en waar ieders competenties liggen.

“Dan blijft het leuk,” zegt penningmeester Carel Brands. Op die basis willen ze nieuwe bestuursleden aantrekken. “Je competenties, wat je kunt en wat je leuk vindt, bepaalt welke taak je op je zou kunnen nemen. Voor iedereen met initiatief, enthousiasme, een luisterend oor en een warm hart voor de wijk, is er een plaats in het bestuur.”

Na afloop van het gesprek met dit bevlogen bestuur, blijf ik enthousiast achter in De Coppele. Het valt me op dat de betrokkenheid bij de wijk en het wijkcentrum echt is. Ik kijk nog eens om me heen en zie een keurig ingericht, schoon en gezellig gebouw. Hier voel je je welkom.

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal en wil je iets bijdragen aan de wijk? Heb je een idee, wil je barmedewerker worden of ga je je talent inzetten in het bestuur? Neem dan contact op met voorzitter Mari van den Hooven, telefoon: 013-5217411 of mail naar info@coppele.nl. Omdat Mari overdag een baan heeft, kun je het best in de avonduren contact opnemen.